IAGO GARCÍA / SENÉN ROUCO / ÁLEX LÓPEZ-BENITO
La voz de Galicia, 14/11/24
Martes, 31 de outubro de 2023
Dende a produción á panificación do trigo galego ‘Caaveiro’ en cultivo ecolóxico vs. Convencional’
O Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvemento Rural (Ibader) amplía a 15 a súa colección de Monografías cun volume sobre a variedade de trigo galego ‘Caaveiro’, un estudo multidisciplinar promovido desde a Cátedra do Pan e do Cereal do Campus Terra da USC e coordinado polos catedráticos da USC Ángeles Romero e Santiago Pereira, no que se defende o sistema de cultivo en ecolóxico como o máis óptimo para esta variedade autóctona de cereal, dado que o menor requirimento de insumos do sistema ecolóxico compensa o rendemento un 30% superior que ofrece o cultivo convencional.
As conclusións recollidas nesta publicación déronse a coñecer na aula Luciano Sánchez García da sede luguesa do Ibader, no marco dun concorrido acto público no que participaron o director deste instituto de investigación da USC, Pablo Ramil Rego, a delegada para o Campus Terra da USC, Elvira López Mosquera, os coordinadores da obra e o xefe de sección de Investigación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), Luis Urquijo Zamora.
23 mar 2023 . Actualizado a las 17:57 h.
- Ciclo de Conferencias Innovación en Tecnoloxía dos Alimentos. Dende o laboratorio ao sector agroalimentario de Lugo
- Diario Veterinario - 2 españoles, autores del artículo más citado en revista líder de Ciencia y Tecnología de Alimentos
- Faro de Vigo - Otro clavo al mito del huevo y el colesterol
- Científicos de la Universidad de Santiago hallan un análisis que permite diferenciar sin dudas si son ecológicos, camperos o de gallinas criadas a cubierto o en gallineros