Labtecali
  • INICIO – Presentación
  • EQUIPO INVESTIGADOR
  • LINEAS DE INVESTIGACIÓN
  • PUBLICACIONES
  • EN PRENSA

Búsqueda

Los más populares

  • Colaboración do profesor Manuel Vázquez con gciencia: Desmontando mitos - Comer ovos dispara noso colesterol
  • Científicos de la Universidad de Santiago hallan un análisis que permite diferenciar sin dudas si son ecológicos, camperos o de gallinas criadas a cubierto o en gallineros
  • Crean en Lugo la cátedra del pan y del cereal
  • Ciclo de Conferencias Innovación en Tecnoloxía dos Alimentos. Dende o laboratorio ao sector agroalimentario de Lugo
  • Faro de Vigo - Otro clavo al mito del huevo y el colesterol
  • Forgot your password?
  • Forgot your username?
  1. You are here:  
  2. Home
  3. EN PRENSA

Gelis Romero en «De 0 a 100»: «O 95 % das veces que mercamos de novo un alimento é unicamente polo seu sabor»

https://youtu.be/cNtDaaiV-7g

https://www.lavozdegalicia.es/video/especiales/de0a100/2024/11/13/gelis-romero-0-100-95-das-veces-mercamos-novo-alimento-e-unicamente-polo-seu-sabor/00311731498517578108238.htm

IAGO GARCÍA / SENÉN ROUCO / ÁLEX LÓPEZ-BENITO

La voz de Galicia, 14/11/24

Colaboración do profesor Manuel Vázquez con gciencia: Desmontando mitos - Comer ovos dispara noso colesterol

https://www.gciencia.com/desmontando-mitos/comer-ovos-dispara-noso-colesterol/

Por María Piñeiro

19/01/2024
 

Colaboración da profesora Ángeles Romero con gciencia: Desmontando mitos - O mapa dos sabores na lingua

https://www.gciencia.com/desmontando-mitos/mapa-sabores-lingua/

Por María Piñeiro
20/01/2022
 
https://www.youtube.com/watch?v=M3E3eG-DYos

Monografía sobre el trigo ‘Caaveiro’ de la Cátedra del Pan y del Cereal

Martes, 31 de outubro de 2023

Dende a produción á panificación do trigo galego ‘Caaveiro’ en cultivo ecolóxico vs. Convencional’

O Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvemento Rural (Ibader) amplía a 15 a súa colección de Monografías cun volume sobre a variedade de trigo galego ‘Caaveiro’, un estudo multidisciplinar promovido desde a Cátedra do Pan e do Cereal do Campus Terra da USC e coordinado polos catedráticos da USC Ángeles Romero e Santiago Pereira, no que se defende o sistema de cultivo en ecolóxico como o máis óptimo para esta variedade autóctona de cereal, dado que o menor requirimento de insumos do sistema ecolóxico compensa o rendemento un 30% superior que ofrece o cultivo convencional.
 
As conclusións recollidas nesta publicación déronse a coñecer na aula Luciano Sánchez García da sede luguesa do Ibader, no marco dun concorrido acto público no que participaron o director deste instituto de investigación da USC, Pablo Ramil Rego, a delegada para o Campus Terra da USC, Elvira López Mosquera, os coordinadores da obra e o xefe de sección de Investigación do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo (CIAM), Luis Urquijo Zamora.

https://www.usc.gal/gl/xornal/novas/ibader-amplia-coleccion-monografias-volume-trigo-caaveiro-catedra-pan-cereal

 

Patricia López, investigadora del campus de Lugo: «Las algas podrían ser parte esencial de nuestra alimentación en el futuro»

23 mar 2023 . Actualizado a las 17:57 h.

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/somosagro/sostenibilidad/2023/02/10/patricia-lopez-investigadora-campus-lugo-algas-parte-esencial-alimentacion-futuro/00031676068835300329503.htm

 

  1. Ciclo de Conferencias Innovación en Tecnoloxía dos Alimentos. Dende o laboratorio ao sector agroalimentario de Lugo
  2. Diario Veterinario - 2 españoles, autores del artículo más citado en revista líder de Ciencia y Tecnología de Alimentos
  3. Faro de Vigo - Otro clavo al mito del huevo y el colesterol
  4. Científicos de la Universidad de Santiago hallan un análisis que permite diferenciar sin dudas si son ecológicos, camperos o de gallinas criadas a cubierto o en gallineros

Page 1 of 2

  • 1
  • 2

Copyright © 2023 Labtecali.usc.es. All Rights Reserved.